Succesful Auction for Opa Speeltuin!

Article in Eindhovens Dagblad about our auction and initiative.

Geslaagde sponsoractie voor Eindhovense speeltuin St. Joseph: geld voor evenement voor kinderen
EINDHOVEN – Dankzij een kunstevenement heeft speeltuin Sint Joseph in Tongelre bijna 1100 euro ontvangen om iets leuks te kunnen organiseren voor de kinderen in de buurt.

Windows to the World is een initiatief van Jasper van Es en de Haarlemse signpainter Ben Plummer. In december 2020 was er in de binnenstad van Eindhoven werk te zien op winkelramen van 20 lokale en nationale kunstenaars die actief zijn als signpainters, illustratoren en street artists. Het thema was ‘buiten spelen’ de kunstenaars wilden aan de hand van hun werk kinderen, maar ook ouders motiveren om meer buiten te spelen, creatief te zijn en hun leefomgeving te ontdekken.

Van Es: “De eerste editie van Windows to the World was een succes, maar Ben en ik wilden binnen het thema ‘buiten spelen’ nog iets organiseren. We kwamen op het idee om een veiling te organiseren en de opbrengst hiervan te doneren aan een goed doel. We hebben kunstenaars en signpainters gevraagd om werk te maken en deze te doneren voor de veiling. De 25 werken die we hebben ontvangen zijn geveild en hiervan was de opbrengst € 1087,50. Een hartstikke mooi bedrag en het is echt 100% van de inkomsten want alle verf, verzendkosten en dergelijke hebben we zelf betaald”

Buiten spelen
Van Es en Plummer kozen als goede doel speeltuin St. Joseph in Tongelre. Van Es: “Want zeg nu zelf binnen het thema ‘buiten spelen’ is de speeltuin een meer dan logisch goed doel. Ik kom graag in deze speeltuin met mijn dochters van twee en vijf jaar. Het is hier altijd gezellig en gemoedelijk. Opa Speeltuin houdt alles in de gaten en mijn dochters vinden het geweldig om hier te spelen”.

Kees Wijn is ‘opa speeltuin’ hij was blij verrast toen Van Es hem vertelde over de veiling. De cheque hangt pontificaal voor het raam. Wijn: “Met dit bedrag gaan we iets leuks organiseren voor de kinderen. Ik heb van de gemeente een nieuw speeltoestel gekregen, een draaimolen. Dus het geld gaan we zeker niet gebruiken voor speeltoestellen. Daar zorgt de gemeente voor”.

Het is hier altijd gezellig en gemoede­lijk. Opa Speeltuin houdt alles in de gaten en mijn dochters vinden het geweldig om hier te spelen

Jasper van Es
Wijn: “Toen Jasper mij vertelde over de veiling heb ik ook gevraagd of de kunstenaars hier in de speeltuin zouden willen schilderen. Ik had een muur, zo lelijk en nu is het een prachtige muur geworden. De kunstenaars zijn een dag hier geweest en hebben de speeltuin omgetoverd in een ware kleurenexplosie. Ze hebben zelfs mij op de muur geschilderd. Een tribute noemen ze dat. Het was zo’n leuke dag echt fantastisch wat ze gedaan hebben”.

Eerste paasdag is de speeltuin na de winterstop weer opengegaan en gelukkig was het meteen weer gezellig druk. Volwassenen en kinderen bewonderen de vele muurschilderingen in de speeltuin. Een van de muurschilderingen springt eruit. Voor de ‘lelijke muur’ van ‘opa speeltuin’ schreef Merel Morre een kort gedicht en maakte Niels Bakkerus er een ontwerp voor. De woorden: ‘Als je struikelt valt alles mee’ hadden op geen betere plek geschilderd kunnen worden.